Daca te intereseaza acest tip de informatii te rog fa-ti cont pe acest forum si ajuta-ma sa il dezvoltam.Impreuna putem face din aces forum o sursa importanta de informare pentru multi pasionati.
Multumesc

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Daca te intereseaza acest tip de informatii te rog fa-ti cont pe acest forum si ajuta-ma sa il dezvoltam.Impreuna putem face din aces forum o sursa importanta de informare pentru multi pasionati.
Multumesc
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Bookmarking social

Bookmarking social reddit      

Pastrati adresa MESTERUL CASEI pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa pe site-ul dvs. de bookmarking social

counter
Website counter

D I A B E T

In jos

D I A B E T  Empty D I A B E T

Mesaj  Senior Lun Aug 22, 2011 2:44 am

Un indulcitor care te vindeca de diabet - Dulcostevina
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Este un extract obţinut din planta de origine sud-americană Stevia rebaudiana (sinonim Eupatorium rebaudianum). Aşa cum arată numele, este vorba de o specie de ştevie, un fel de „soră” din Paraguay şi Brazilia a şteviei noastre, care creşte până la un metru înălţime, având rădăcini profunde în sol şi frunze micuţe, de 2-3 cm. lungime. În aceste frunze micuţe stă tot secretul acestei plante extraordinare: ele secretă vreo zece principii active care au un gust dulce foarte puternic, mai intens decât al zahărului. Una dintre aceste substanţe (şteviozida) este, de pildă, de... 300 de ori mai dulce decât zahărul. Dulcostevina este aşadar un amalgam, foarte bine echilibrat şi sănătos, de substanţe cu efect îndulcitor (dar nu numai) extras din frunzele şteviei dulci. În Brazilia şi în Japonia acest extract este omologat ca şi îndulcitor şi folosit pe scară tot mai largă. Există semnale în presă că giganţi cum ar fi „Coca Cola” sau „Pepsi” studiază intens posibilitatea introducerii acestui îndulcitor natural în noile linii de băuturi „prietenoase cu sănătatea”. Să vedem însă cum putem folosi această plantă, deopotrivă alimentară si medicinală, acum, în viata de zi cu zi.
Pulberea: Este extractul pur din plantă, conditionat sub forma unui praf albicios, cu un efect de îndulcire atât de puternic, încât pus pe limbă ca atare dă mai întâi senzatia de amar. Un vârf de cutit din această pulbere are un efect de îndulcire mai puternic decât două lingurite de zahăr. Atentie, însă, gustul dulce de al dulcostevinei este un pic de diferit de cel al zahărului, pentru unii necesitând un timp de obisnuire cu el. Însă toti cei care au consumat vreme de mai multe luni dulcostevină în loc de zahăr, s-au obitnut cu gustul extractului natural si chiar l-au găsit agreabil.
Pulberea se adaugă în ceaiuri si în limonade, precum si în salatele de fructe pentru îndulcire (echivalenta este de un vârf de cutit pentru un efect de îndulcire similar cu cel a două lingurite de zahăr). De asemenea, pulberea se foloseste, în locul zahărului, în diferitele retete pentru prepararea dulciurilor. În principiu, un vârf de lingurită de dulcostevină este echivalentul unei linguri de zahăr, însă în practică va trebui să facesi mai multe încercări pentru a găsi proportiile care vi se potrivesc.
Slabitul cu ajutorul Dulcostevinei: Unul din domeniile în care acest extract natural este cu adevărat miraculos e, fără îndoială, cel al slăbitului. Ce poate face ştevia dulce pentru a ne ajuta să scăpăm de kilogramele în plus? În primul rând, ca înlocuitor al zahărului are zero calorii, deci nu îngrasă absolut de loc. Apoi, spre deosebire de zahăr, care induce accese de foame prin creşterea explozivă a cantităţii de insulină în sânge, dulcostevina inhibă foamea, stabilizând nivelul glicemiei. De asemenea, aşa cum arătam anterior, consumul dulcostevinei în locul zahărului reduce în mod natural apetitul pentru dulciuri, care sunt principalul inamic al siluetei. Nu în ultimul rând, dulcostevina ajută la eliminarea surplusului de apă din tesuturi, făcându-ne să dăm jos cu usurintă 1-2 kilograme si eliminând aspectul încărcat al pielii, produs de retentia de lichide.
Concret, pentru a slăbi, primul pas este să înlocuim cât mai rapid zahărul cu dulcostevina. De un mare ajutor vor fi limonadele îndulcite cu dulcostevină, care sunt un diuretic excelent, dar si un inhibitor al apetitului. Atunci când ne este foame, mai ales când simtim nevoia de dulciuri, un pahar de suc sau de ceai îndulcit cu dulcostevină este salvator, el „tăind” nevoia de dulce. Trebuie stiut si că acest adevărat produs de slăbit nu este deloc toxic, nu dă dependentă si poate fi folosit pe termene foarte lungi fără reactii adverse.
Tratamente interne: Diabetul de tip I – înlocuirea zahărului cu dulcostevină reduce mult din cantitatea de hidraţi de carbon ingerată zilnic, fiind de un imens ajutor pentru ţinerea sub control a acestei afecţiuni. Pacienţii care consumă dulcostevina ca îndulcitor, au nevoie de doze zilnice mai mici de insulină, dezvoltă într-o proporţie mult mai mică anumite complicaţii cardiovasculare ale bolii diabetice.
Diabetul de tip II – substituirea zahărului cu extractul de ştevie dulce nu ajută doar la reducerea porţiei zilnice de hidraţi de carbon, dar are şi efecte hipoglicemiante. Un studiu făcut în Danemarca, în anul 2000, a arătat că administrarea acestui aliment-remediu stimulează celulele beta ale pancreasului să producă insulină, fiind de un imens ajutor pentru tratarea acestei forme de diabet.
Hipertensiune – un alt studiu făcut în anul 2000, de data aceasta în China, a urmărit 106 pacienţi hipertensivi, bărbaţi şi femei, care au consumat până la un gram de dulcostevină pe zi. Pacienţii au fost împărţiţi în două grupe, cei din prima grupă au primit extractul de ştevie, iar cei din a doua grupă au primit un remediu fals (placebo). După trei luni, la pacienţii care au primit dulcoştevină s-au observat scăderi semnificate ale presiunii arteriale (atât cea sistolică, cât şi cea diastolică) faţă de grupul de control, care a primit remediul placebo. Medicii chinezi au concluzionat că „administrarea extractului de ştevie dulce are efecte certe în ameliorarea hipertensiunii arteriale, fiind un tratament adjuvant valoros în această afecţiune”.
Adjuvant în ischemie cardiacă – studii făcute în Brazilia au arătat că extractul de ştevie are efect vasodilatator, că ajută la eliminarea excesului de sodiu din organism şi că reglează presiunea arterială. Consumul zilnic de dulcostevină (minimum 1 gram pe zi) ajută, aşadar, la diminuarea intensităţii şi frecvenţei crizelor cardiace, reducând şi riscul de infarct al pacienţilor ischemici. Studii preliminare, făcute de asemenea în Brazilia, arată şi posibile efecte tonice cardiace ale extractului de ştevie dulce.
Adjuvant în aritmie cardiacă – unul dintre primele studii ştiinţifice făcute cu ştevia dulce, în anul 1978, a arătat că la animalele de experienţă tratate cu extractul din această plantă apare un efect surprinzător de regularizarea a ritmului cardiac. Ca atare, folosirea zilnică a dulcostevinei, ca îndulcitor, poate fi şi un foarte bun adjuvant pentru persoanele care suferă de aritmie cardiacă.
Infecții gripale – câteva pahare de limonadă, preparată cu suc de lămâie şi dulcostevină (6-10 picături de extract lichid la 300 ml. de apă), este de un imens ajutor în cazul răcelilor. Dulcostevina scade uşor febra (datorită efectului vasodilatator), reduce senzaţiile neplăcute, cum ar fi vertijul şi durerile de cap. Mai mult, studii foarte recente arată o posibilă acţiune antivirală a extractului de ştevie dulce. Se pare că dulcostevina încetineşte şi chiar împiedică procesul de replicare al virusurilor.
Retenţie de lichide – se consumă zilnic un litru de ceai de flori de soc şi de flori tei, îndulcit cu dulcostevină (6-8 picături de extract lichid la cană). Atât cele două plante menţionate, cât şi dulcostevina măresc diureza, ajutând la mobilizarea şi la eliminarea surplusului de apă din organism. Studiile de medicină experimentală au arătat că administrarea dulcostevinei măreşte rata filtrării sângelui de către rinichi, precum şi cantitatea de urină eliminată.
Candidoză – se înlocuişte vreme de măcar 45 de zile zahărul din alimentaţie cu dulcostevină. Eliminarea zahărului ajută la reglarea pH-ului organismului, în condiţiile în care un pH acid este corelat cu o înmulţire puternică a acestei „ciuperci” parazite. În plus, dulcostevina are efecte anticandidozice directe, împiedicând proliferarea în exces a acestui microorganism.
Adjuvant în depresie – în medicina tradiţională din Paraguay şi din Brazilia, zonele de origine ale acestei plante, frunzele de şteviozidă sunt administratea frecvent pentru re-echilibrare emoţională, dar şi pentru combaterea stărilor de oboseală şi de astenie. Folosirea dulcostevinei ca îndulcitor în locul zahărului s-a dovedit adesea a avea efecte tonice şi antidepresive, îmbunătăţind viaţa emoţională a pacienţilor depresivi sau care suferă de sindromul de oboseală cronică.
Extern:
Acnee – extractul lichid de ştevie dulce, diluat în proporţie de 1:10 în apă şi aplicat pe ten, sub formă de loţionări, are efecte benefice în tratamentul acneei, datorită efectelor sale antibiotice, dar şi ale celor vasodilatatoare periferice. Ştevia dulce aplicată extern îmbunătăţeşte circulaţia la nivelul pielii şi favorizează ca atare vindecarea mai rapidă şi estetică a pielii. Mai mult, folosirea internă a dulcostevinei în locul zahărului are efecte de reglare hormonală la nivelul gonadelor, acţionând chiar la nivelul substratului endocrin al acestei afecţiuni.
Răni – ca şi soluţie de prim-ajutor, se poate aplica pe rănile de gravitate mică şi medie pulbere de dulcostevină, care are efecte anti-bacteriene şi previne astfel infectarea leziunilor la nivelul pielii.
Precautii: Pacienţii cu diabet insulinodependent îşi vor monitoriza cu atenţie glicemia atunci când substituie zahărul cu dulcostevină şi vor ţine legătura cu medicul curant, care va ajusta dozele de insulină. Aceasta deoarece acest extract are un efect hipoglicemiant foarte bine documentat şi necesită reducerea insulinei administrate zilnic pentru a nu produce dezechilibre.
Contraindicatii: Toate studiile de toxicologie făcute până în prezent nu au arătat existenţa vreunei reacţii adverse la administrarea, chiar şi pe termene lungi, a extractelor de ştevie dulce. De asemenea, nu a fost consemnată până acum, printre zecile de milioane de consumatori de dulcostevină, existenţa vreunei reacţii alergice la acest produs.

Senior
Admin

Mesaje : 125
Data de inscriere : 20/09/2010

https://mesterulcasei.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum