Daca te intereseaza acest tip de informatii te rog fa-ti cont pe acest forum si ajuta-ma sa il dezvoltam.Impreuna putem face din aces forum o sursa importanta de informare pentru multi pasionati.
Multumesc

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Daca te intereseaza acest tip de informatii te rog fa-ti cont pe acest forum si ajuta-ma sa il dezvoltam.Impreuna putem face din aces forum o sursa importanta de informare pentru multi pasionati.
Multumesc
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Bookmarking social

Bookmarking social reddit      

Pastrati adresa MESTERUL CASEI pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa pe site-ul dvs. de bookmarking social

counter
Website counter

USTUROIUL - aceasta planta isi merita un capitol separat

In jos

USTUROIUL - aceasta planta isi merita un capitol separat Empty USTUROIUL - aceasta planta isi merita un capitol separat

Mesaj  Senior Dum Feb 27, 2011 12:16 am

Usturoiul

Originar din Asia Centrala, usturoiul era cunoscut deja de catre egipteni (anul 4500 înainte de Hristos), care îl includeau în ratia alimentara a sclavilor ce lucrau la piramide. In Franta, cultura usturoiului s-a extins începând din secolul allVlea.
Indicatii

Usturoiul este înzestrat cu impresionante proprietati medicinale care îi uimesc pe cercetatorii, biologii si medicii din întreaga lume.
Principiul activ pe care îl contine, alicina, face din el un bactericid uimitor, caruia nu îi rezista stafilococii, streptococii si Salmonella enteredis (conform cercetarilor efectuate de doctorii Cavallito si Baylay).

Alicina are, printre altele, capacitatea de a subtia peretii vaselor de sânge, de a mari volumul arterelor si al arteriolelor, usurând astfel circulatia sângelui.
Unul sau doi catei de usturoi pe zi ne pot apara de multe rele si, mai ales de „otravuri" cum sunt colesterolul si trigliceridele (în cantitati peste limitele normale); sa-l mentionam în acest sens doar pe prof. Bordia (India) si experienta sa efectuata pe 20 de subiecti: în câteva saptamâni, cu doza de usturoi sus-amintita, valorile colesterolului si trigliceridelor au scazut.

Dezinfectant al cailor respiratorii, usturoiul are un rol important în tratarea afectiunilor bronho-pulmonare.

Pentru persoanele suferinde de tuse convulsiva, iata o binecunoscuta reteta recomandata de doctorul Raymond Dextreit: se pun 50 g de usturoi si 15 g de cimbrisor într-un litru de apa; se lasa sa fiarba la foc mic, pâna ce apa scade la jumatate. Copiilor sub 1 an li se administreaza câte o lingurita, din 3 în 3 ore, iar copiilor peste 1 an - o lingura, din 3 în 3 ore.

O alta reteta în tratamentul tusei convulsive: apa „usturoiata", dupa metoda doctorului Vasiliev. Pentru a o obtine, se lasa la macerat în apa clocotita, toata noaptea, usturoi pisat, în cantitati ce variaza în functie de vârsta bolnavului.
- De la 1 la 6 ani: 25 g usturoi; se administreaza 8 lingurite de preparat pe zi.
- De la 6 la 13 ani: 40 g usturoi; se administreaza 8 lingurite de preparat pe zi.
- Peste 13 ani: 70 g usturoi; se administreaza 8 linguri de preparat pe zi.
Usturoiul curata aparatul digestiv, combate fermentatiile intestinale, omoara viermii intestinali. La fumatori, usturoiul usureaza expectoratia, fluidizând secretiile datorate excesului de tutun si s-ar parea ca reduce efectele negative ale nicotinei.
Mâncat pe pâine, el ajuta la scaderea zaharului în organism.
Si înca nu e tot! Aceasta planta incomparabila se recomanda si reumaticilor, anemicilor, persoanelor cu eritism cardiac si atonie digestiva, celor care simt nevoia sa-si mareasca diureza.
Cei care sufera de hipertensiune arteriala vor include în mod regulat usturoiul în meniullor: actiunea sa hipotensiva este strâns legata de vasodilatatie si de efectele diuretice.
împotriva durerilor provocate de sciatica, anticii foloseau laptele de usturoi, reteta pe care ei o considerau eficace: se curata un catel de usturoi, se piseaza si se amesteca cu lapte nefiert. Este obligatoriu sa se bea zilnic un castronas cu lapte de usturoi. Tratamentul se face cel putin 3-4 saptamâni.

Cei carora le displace usturoiul crud, îl pot fierbe în lapte, dar efectele sale vor fi diminuate.

Consumati în mod regulat acest extraordinar condiment, pentru a va mentine sau a va redobândi sanatatea; este o comoara de binefacerii Poate fi consumat în salate, cu masline, cu nuci, pisat pe pâine cu ulei de masline.
în rândul populatiei care consuma usturoi în fiecare zi, cancerul este practic necunoscut.

Persoanele care au probleme cu digerarea usturoiului nu trebuie sa excluda de la bun început acest aliment exceptional, ci sa procedeze treptat si cu prudenta, începând, de exemplu, cu o jumatate de catel de usturoi în fiecare zi, timp de o saptamâna, apoi un catel de usturoi pe zi, în urmatoarea saptamâna, si asa mai departe. Uneori, chiar si stomacurile sensibile sfârsesc prin a-l tolera.

Mamele care alapteaza trebuie sa-l suprime din alimentatia lor, pentru ca altereaza laptele si-i provoaca sugarului colici. Este contraindicat, de asemenea, persoanelor care sufera de sindrom pulmonar congestiv.
Usturoiul, planta cu uluitoare calitati, a fost folosit într-un mare numar de retete pentru tratarea unor boli. Cele pe care le prezentam aici au învins timpul.

Tuberculoza pulmonara, bronsita cronica, tuse: solutia alcoolica de usturoi duce la scaderea expectoratiei si amelioreaza starea generala; lasati la macerat 100 g de usturoi în 100 g de alcool de 90°, timp de doua saptamâni. Agitati în fiecare zi flaconul. Strecurati lichidul cu multa grija. Se iau 20 pâna la 30 de picaturi, de doua ori pe zi, dizolvate în putina apa. Din cauza timpului necesar macerarii, acest medicament se poate prepara dinainte, de exemplu, la apropierea iernii.

Circulatie sangvina: se zdrobesc 400 g de usturoi curatat si se pun într-un vas continând o jumatate de litru de rachiu de cidru. Se lasa la macerat 15 zile într-un loc însorit (de pilda, în spatele unei ferestre) si se agita în fiecare zi. Se filtreaza. Se iau câte 20 de picaturi, de doua ori pe zi, dizolvate în putina apa.

Diabet: se curata patru catei de usturoi, se pun într-un litru de alcool. Se lasa la macerat 15 zile. Se agita sticla în fiecare zi. Se strecoara. Se ia în fiecare dimineata, pe stomacul gol, câte o lingurita din acest preparat. Tratamentul se face timp de patru saptamâni sau mai mult, daca este necesar.

... Odinioara, oboseala era sanatoasa... Astazi, viata moderna, obligatiile profesionale, „ispitele" culinare, excesul ponderal si problemele familiale genereaza un alt fel de oboseala, total diferita de cea „clasica", si astfel suntem expusi la stress, la neliniste, iar depresia nervoasa ne pândeste la tot pasul. Inainte de a ajunge în aceasta situatie, iata o reteta foarte simpla pentru prevenirea ei: se pun 4 catei de usturoi taiat foarte marunt în 100 g de alcool de 90°. Se lasa la macerat 30 de zile într-un loc însorit. Se agita zilnic flaconul. Se strecoara. In prima zi, se pune o picatura din acest preparat într-o jumatate de pahar cu apa si se bea. A doua zi se pun doua picaturi din preparat într-o jumatate de pahar cu apa. A treia zi se beau trei picaturi adaugate într-o jumatate de pahar cu apa. Adaugând în fiecare zi câte o picatura, veti ajunge în a 20-a zi sa luati 20 de picaturi din preparat într-o jumatate de pahar cu apa. Din a 21-a zi, se ia cu câte o picatura mai putin (tot adaugate la o jumatate de pahar cu apa), 19, 18, 17... pâna ce veti ajunge la o singura picatura. La sfârsitul acestui tratament natural, va veti simti relaxati si calmi.

Depurarea sângelui: o reteta simpla ne este propusa de Raymond Dextreit: se piseaza doi catei de usturoi, se acopera cu ulei de masline, se amesteca cu câteva frunze de patrunjel si se lasa pâna a doua zi. Dimineata, la micul dejun, se ung felii de pâine cu acest preparat si se consuma ca atare.

Vermifug: se pun trei catei de usturoi tocat într-un vas cu apa clocotita (sau cu lapte clocotit). Se lasa la macerat toata noaptea. Se bea dimineata, pe stomacul gol. Se face aceasta cura timp de trei saptamâni. Limbricii si oxiurii nu rezista acestui tratament.
Uz extern

Usturoiul este recomandat în egala masura si în aceasta forma.

Dureri reumatice: se amesteca 50 g de usturoi pisat cu 500 ml de otet din vin. Se lasa la macerat timp de 15 zile. Se agita sticla în fiecare zi. Se strecoara cu grija. Se toarna continutul în flacoane mai mici, închise ermetic. Se frictioneaza dimineata si seara locurile dureroase cu o compresa îmbibata în acest otet. Otetul de usturoi este bun si la curatarea si dezinfectarea ranilor.

Astm: se toaca foarte marunt patru catei de usturoi si se amesteca cu 250 ml ulei de masline. Se aplica pe spate si pe talpile picioarelor, masând încet si cu grija timp de cateva minute. Acest medicament, numit „mustarul diavolului", era folosit altadata si pentru calmarea durerilor musculare, a crampelor si a durerilor provocate de entorse.
Prin masaje îndelungate ale coloanei vertebrale, „mustarul diavolului" era folosit si ca stimulent în caz de oboseala sau de depresie nervoasa. Prin frictionarea pieptului si a spatelui cu acest preparat, se trata guturaiul si raceala.

Urcioare (la ochi), negi: se ia un catel de usturoi taiat în doua si se freaca de mai multe ori pe zi locul care trebuie tratat. Acest tratament nu se recomanda, evident, daca urciorul este deja copt sau cu puroi.

Bataturi: se zdrobeste o jumatate de catel de usturoi. Se aplica aceasta pasta doar pe suprafata bataturii, fara a atinge pielea sanatoasa. Se fixeaza cu un plasture si se lasa toata noaptea. Se continua astfel pâna la disparitia completa a bataturii.

Senior
Admin

Mesaje : 125
Data de inscriere : 20/09/2010

https://mesterulcasei.forumgratuit.ro

Sus In jos

USTUROIUL - aceasta planta isi merita un capitol separat Empty Reteta miraculoasa cu usturoi

Mesaj  Senior Dum Feb 27, 2011 12:20 am

Pentru reteta miraculoasa, veche de …5000 de ani, este recomandata utilizarea alcoolului rafinat (alcool alimentar) de origine agricola (grau, secara, porumb etc.) obtinut prin fermentatie alcoolica, distilare si rectificare, la o concentratie de 90 - 96%. Acest sortiment de alcool este de preferat, deoarece are un continut minim de componente sau substante toxice cum ar fi alcool metilic, alcooli superiori, aldehide, cetone etc.

Nu se recomanda utilizarea primei parti de distilat (fruntea) obtinuta la distilarea borhoturilor de fructe (sau alte zaharoase), deoarece acest produs de distilare are un continut crescut de substante toxice.

Pe timpul pastrarii amestecului de usturoi in alcool pentru macerare, timp de 10 zile, se recomanda omogenizarea zilnica a acestuia. Alfel spus: mestecati in borcan in asa fel incat usturoiul pisat sa se amestece cu alcoolul si sa-si lase mai bine „taria”.

Usturoiul folosit si…folositor sanatatii voastre trebuie musai sa fie romanesc, sa fie usturoi cu mustati, din acela cu care ne-am obisnuit in copilarie, Usturoiul de import, alb ca spuma laptelui si ambalat in plasute aratoase…trebuie privit doar. De cumparat treceti la cel „batranesc” pe care l-ati mancat acasa la parinti sau la bunici. Atentie mare: va spunem noi, la „Se intampla acum”, secretul curatarii, taierii si pisarii usturoiului, atat pentru reteta cu alcool cat si pentru mujdei sau orice altceva: nu-l atingeti de metal!!! Curatati-l cu unghiile sau cu un cutit de …lemn. Pisati-l in mojar de portelan sau sticla. Daca nu aveti, folositi clasicul „pisalog” din lemn. In nici un caz in in piua de metal in care pisati nuci sau alte alimente!!! O ultima precizare: pentru copiii mai mici de 14 ani, cura cu „usturoiul vindecator” se va face doar dupa o consultare a medicului.

MOD DE PREPARARE:
Intr-un borcan de sticla se pun 350 grame de usturoi zdrobit peste care se toarna 220-250 de grame alcool de 95-96°, rom sau tarie. Borcanul se inchide ermetic si se pune in frigider timp de 10 zile. In cea de-a 11-a zi se filtreaza totul cu o strecuratoare foarte fina sau cu tifon. Lichidul obtinut se toarna in acelasi borcan si se pune inca 2 zile in frigider. Dupa aceasta perioada remediul este gata pentru tratament (picaturile se pot lua cu putin lapte sau apa inainte de a incepe sa mancam), dupa cum urmeaza:

NUMAR DE PICATURI
ZIUA MIC-DEJUN PRANZ CINA
1 1 23
2 45 6
37 8 9
410 11 12
5 13 1415
6 16 17 18
7 1211 10
8 98 7
9 6 54
10 3 2 1
11 15 25 25
12 25 25 25

Se va continua cu cate 25 de picaturi, de 3 ori pe zi, pana la terminarea intregii cantitati.


TERAPIA NU SE POATE REPETA DECAT ODATA LA 5 ANI !!!


Acest preparat din extract de usturoi curata organismul de grasimi si pietre, imbunatateste metabolismul si astfel toate vasele sangvine (re)devin mai elastice.
Regleaza greutatea corpului, topeste cheagurile de sange, vindeca diafragma miocardica bolnava, arterioscleroza, inapetenta (lipsa poftei de mancare), sinuzita, hipertensiunea, bolile bronho-pulmonare, face sa dispara artritele, artrozele si reumatismul.

Vindeca gastritele, ulcerele de stomac si hemoroizii, absoarbe orice fel de tumori externe si interne, vindeca diferitele tulburari de vedere si auz, impotenta. Are efect benefic asupra intregului organism.
ATENTIE: Alcoolul nu trebuie sa contina alte substante (clorura de benzalconiu sau metanol).


SANATATE!

Senior
Admin

Mesaje : 125
Data de inscriere : 20/09/2010

https://mesterulcasei.forumgratuit.ro

Sus In jos

USTUROIUL - aceasta planta isi merita un capitol separat Empty Alte afectiuni tratate cu usturoi

Mesaj  Senior Dum Feb 27, 2011 12:21 am

Tratamente preventive cu usturoi

Tromboza, tromboflebita - exista nu mai putin de 10 studii, facute in spitale universitare din Germania, Statele Unite, China si Coreea, care au urmarit efectul usturoiului asupra trombozei, si toate au aratat o reducere semnificativa a tendintei de formare a cheagurilor de sange, la pacientii tratati cu el. Consumul a 4-6 catei de usturoi pe zi este, asadar, un remediu sigur pentru prevenirea si chiar pentru tratarea tromboflebitei si a trombozelor in general. Trebuie insa mentionat ca efectele usturoiului apar in timp si nu se pune problema ca pacientii cu risc de aparitie a complicatiilor trombozei sa renunte la medicatia prescrisa pentru a face tratament exclusiv cu usturoi.

Cancerul de colon si cancerul gastric - mai multe cercetari epidemiologice arata ca la populatiile unde usturoiul intra in dieta zilnica, exista un risc mult diminuat de dezvoltare a cancerului de colon si de stomac. Doza de usturoi consumata este de minimum 2 catei pe zi.


Cancerul de esofag si laringe - Cercetatorii de la Nanjing Cancer Institute din China au comparat incidenta cancerului la cateva mii de oameni care consumau 1-2 catei de usturoi zilnic cu cea in randul celor care consumau usturoi cel mult o data pe luna. Rezultatele studiului indica faptul ca primul lot de subiecti au prezentat cu 69% mai putine cazuri de cancer fata de lotul doi. Interesant este ca la cei care consuma si ceapa pe langa usturoi, rata imunitatii la aceste forme de cancer ajunge pana la cifra record de 83%.


Cancerul de rect - un colectiv de medici americani de la Universitatea Carolina de Nord a analizat mai multe studii realizate pe consumatorii constanti de usturoi. In raport se arata ca un consum regulat de usturoi reduce riscul cancerului de colon si de rect cu 10% (la cei care consuma preponderent carne) si cu pana la 50% (la cei care, pe langa faptul ca sunt consumatori de usturoi, au si o dieta preponderent vegetariana, cu multe cruditati).


Gripa - trei-patru catei de usturoi consumati zilnic reduc cu cel putin o treime sansele de a ne imbolnavi de gripa in timpul unei epidemii, arata studii facute de medicii israelieni. Aceasta, pentru ca usturoiul, pe langa faptul ca are un efect de intarire a imunitatii, contine substante care distrug sau incetinesc ritmul de inmultire al virusilor gripali.


Infarct miocardic - riscul de infarct scade foarte mult la persoanele care tin periodic o cura cu usturoi, arata un studiu italian. Pe langa faptul ca normalizeaza tensiunea arteriala si desfunda vasele de sange ingrosate de depunerile de colesterol, usturoiul este si un excelent protector al sistemului nervos, direct implicat in declansarea crizelor cardiace care duc la infarct. Mai ales persoanele peste 50 de ani ar trebui sa faca macar de patru ori pe an o cura de o luna cu usturoi consumat proaspat sau sub forma de mujdei preparat cu ulei de masline si lamaie.


Diabet - daca ceapa, despre care am vorbit in articolul trecut, este un foarte bun hipoglicemiant, se considera ca usturoiul o completeaza, prevenind in buna masura complicatiile bolii diabetice. Utilizarea regulata a unor doze terapeutice cu usturoi (minimum 5 grame pe zi) are efect de prevenire al arteriopatiilor diabetice, precum si al bolilor cardiace produse de aceasta boala.

Senior
Admin

Mesaje : 125
Data de inscriere : 20/09/2010

https://mesterulcasei.forumgratuit.ro

Sus In jos

USTUROIUL - aceasta planta isi merita un capitol separat Empty Re: USTUROIUL - aceasta planta isi merita un capitol separat

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum